klinik-ekspedition

Diskusprolaps i nakke

Diskusprolaps i nakken er ikke hyppig, men meget smertefuldt for den der har fået smerterne. Kiropraktorerne har indgået en aftale med Sygesikringen (RLTN) hvor man har udarbejdet en forløbsbeskrivelse for, hvad og hvordan man skal behandles, hvis man får en diskusprolaps i nakken. Behandlingen foregår i en kombination af ledfrigørende behandlinger, øvelser samt vejledning.

Diskusprolaps i lænd

Vi har stor erfaring i behandling af diskusprolaps i lænd, både de akutte og dem der har stået på igennem længere tid. De akutte diskusprolapser behandles i et fast forløbsprogram, som er aftalt med Sygesikringen. I sjældne tilfælde, kan det være nødvendigt at henvise til MR skanning på de offentlige sygehuse. Hvis det er nødvendigt, kan vi henvise direkte til sygehuset, din egen læge behøver ikke at henvise dig. Vi vil dog altid orientere din egen læge, hvis vi henviser, samt sende en kopi af resultatet, så lægen hele tiden er informeret om din tilstand.

Lændesmerter / akut lændehold

Lændesmerter kan opstå akut i forbindelse med et forkert løft, eller i forbindelse med en simpel ting som at stå ud af sengen, eller bukke sig ned for at samle noget op fra gulvet. Andre har oplevet at have perioder med smerter i lænden i kortere eller længere tider. Gennem en grundig undersøgelse kan vi her på klinikken tilrettelægge et behandlingsforløb og give dig vejledning i, hvad du selv kan gøre i fremtiden.

Nakkesmerter / svimmelhed

Smerter mellem skulderbladene, som giver anledning til, at det trækker rundt om til forsiden af brystet og til tider giver problemer med at finde en stilling hvor man kan slippe for smerterne. Mange føler, at de har fået en kniv i ryggen. Som oftest er der mange muskelspændinger forbundet med dette. Langt de fleste oplever en hurtig smertelindring efter kiropraktisk behandling.

Smerter i ryg / brystryg

Nakkesmerter defineres som smerter eller ubehag lokaliseret i området fra øverste del af skulderpartiet og til undersiden af kraniekanten.

Overordnet kan man føle, at nakken gør ondt, og den kan føles stiv eller spændt. Smerterne kan opleves generelt i hele nakken eller i et mere afgrænset område. Smerterne kan stråle ud i skuldrene, i armene og i hænderne. De kan også stråle op i hovedet, ned mellem skulderbladene eller foran på brystkassen. Nakkemusklerne kan føles spændte og ømme. I tillæg kan man opleve hovedpine, kvalme og svimmelhed.

Hovedpiner

Der findes forskellige hovedpine-typer og de karakteriseres blandt andet efter hvor smerten befinder sig. Eftersom de behandles forskelligt er det en god idé at gøre sig klart, lige præcist hvor du mærker smerten, når du har hovedpine.  Vi gør meget ud af, her på klinikken, at undersøge dig grundigt, for af finde ud af, hvilken slags hovedpine det er du har. Nå diagnosen er stillet, er der forskellige behandlinger, der kan prøves, for at finde ud af, hvad der lige netop hjælper dig. Behandling hos kiropraktor kan bestå af mange forskellige former, bl.a. manipulationsbehandling, forskellige former for muskelarbejde, øvelsesterapi ud over mere generelle råd og vejledning.

Hoftesmerter

Mange ældre oplever smerter og indskrænket bevægefrihed i hoften. Nogle gange kan det være nødvendigt, at få røntgenundersøgt hoften, for at finde ud af, hvad der er årsagen til smerterne. Vi råder heldigvis selv over et rønanlæg på klinikken, og kan derfor tage en røntgenundersøgelse og komme med et svar samme dag som røntgenundersøgelsen er foretaget. Behandlingen består af mobiliseringsteknikker efterfulgt af øvelser man kan gøre hjemme.

Der er ikke kun ældre personer, der kan opleve hoftesmerter, både unge og midaldrende personer kan også få hoftesmerter. En grundig undersøgelse og interview af dig, er med til af finde årsagen til smerterne og efterfølgende tilrettelæggelse af behandlingsforløb.

Baby og unge

Der er mange spædbørn, der har glæde af at komme til kiropraktor. Kiropraktor Randi Nemeth Andersen behandler babyer helt fra 1-2 ugers alderen. Årsagen til at babyer kommer til kiropraktor kan være at de har 3 måneders kolik, hvilket vil sige at de græder utrøsteligt i flere timer hver dag. Grådanfaldene ligger ofte om eftermiddagen og aftenen.
Hvis nakken ikke fungerer rigtigt kan babyen foretrække at ligge med hovedet drejet til den samme side hele tiden. Dette vil på sigt kunne medføre at kraniet får en skævhed.


Ligesom i nakken, kan der være andre led i kroppen, der ikke bevæger sig optimalt, hvilket kan give smerter hos barnet.


Hvis barnet græder af uforklarlige årsager og er svært at trøste, er det en god idé at få kiropraktoren til at undersøge barnet.


Det første kiropraktoren gør, er at tage en grundig snak omkring babyens trivsel. Tager babyen på og vokser som den skal, udvikler babyen sig normalt. Hvordan har graviditet og fødselsforløb været? Er babyen pylret, utilpas? Kan babyen ligge på begge sider under amning/flaskegivning? Bliver babyen utilpas under eller efter måltider, hvordan er døgnrytmen? Disse og en række andre spørgsmål, kan give kiropraktoren et fingerpeg om der er et mekanisk problem omkring bevægeapparatets muskler og led.


Efter samtalen vil kiropraktoren undersøge babyen som skal være næsten helt afklædt. Her undersøges babyens bevægemønstre og reflekser, samt de enkelte leds bevægelighed og funktion. Kiropraktoren undersøger hele rygsøjlen, bækkenet, samt arme og ben. Undersøgelsen foregår dels i kiropraktorens, dels i forældrenes arme, idet det er vigtigt at babyen føler sig tryg under undersøgelsen og behandlingen så den kan slappe bedst muligt af. Her kan det være en fordel hvis babyens egen dyne og evt. sut og sutteklud er medbragt.


Hvis kiropraktoren finder dysfunktioner i et eller flere af kroppens led vil disse blive behandlet ved hjælp af teknikker, der er tilpasset det enkelte baby. Behandlingen af babyer og børn er langt mere skånsom end behandlingen af voksne. Børns led er mere bløde og bevægelige end voksnes og derfor ser man ofte allerede efter 1. behandling en effekt af behandlingen.


Hvis kiropraktoren ikke finder dysfunktioner i led eller muskler, der kan være grunden til barnets symptomer, bliver der ikke iværksat en behandling. Barnet vil i den situation typisk blive henvist til egen læge for eventuel yderligere udredning.


Hvis du er i tvivl om din baby eller dit barn kan have glæde af kiropraktisk behandling, er du naturligvis velkommen til at kontakte klinikken.

Skuldersmerter

Smerter i skulderen kan stamme flere steder fra. De kan stamme fra nakken og ryggen, men kan selvfølgelig også stamme fra skulderen. En grundig undersøgelse er med til at klarlægge, hvor smerterne stammer fra og hvilken behandling der skal til. Ofte ser man, at smerter i skulderne er et symptom på problemer i nakken eller mellem skulderbladene. Andre gange er det knoglestrukturen der er årsag til smerterne. Her kan en røntgenundersøgelse af skulderen komme på tale. Endelig kan det være sener og muskler i skulderen, der er årsagen til smerterne. Her på klinikken kan vi vælge at udføre en ultralydsskanning eller en røntgenundersøgelse, for helt præcist at afgøre hvad der er årsagen til smerterne.

Kiropraktisk klinik | Sdr. Stationsvej 41 | 4200 Slagelse | Tlf.: 5853 5858 | Fax: 5853 3858 | nis.alnor@slagelsekiropraktoren.dk